PODD

5 av 10 svenskar lyssnar på podcasts, och det ploppar ständigt upp nya. Här i kvarteret är det förstås också många som har poddar, som berör ett gäng olika ämnen. Som fulkultur, medberoende, hudvård, lycka och förlossningar, för att bara nämna några exempel.

Podden Omtänkt

Omtänkt är Tidningskvarterens alldeles egen podd som handlar om att tänka om och tänka nytt. Vi får träffa människor från Tidningskvarteren och höra om hur deras insikter och vägval gjort skillnad. Podden finns bland annat på Spotify och Apple podcaster, och nya avsnitt släpps ungefär en gång i månaden. Prenumerera och missa inget!

Senaste avsnitten:

Kvarterens poddar

Många av Tidningskvarterens hyresgäster har poddar inom ett helt gäng olika ämnen. Du kan lyssna på allt från hur man föder med fröjd, till hur det är att jobba på tunnelbanan.

Vi har en egen poddstation i Tidningskvarteren. Vill du göra din egen podd får du gärna låna vår poddstation. Maila till hej@tidningskvarteren.se

En fröjd att föda

Doulan Frida tar upp allt som rör graviditet, förlossning och 4:e trimenstern tillsammans med gäster som delar med sig av sina upplevelser.

Lyssna på En fröjd att föda

Gröning och Blomgren Utanför

En journalist och en professor i kärnfysik bjuder in gäster att fritt diskutera utanför ramarna kring aktuella samhällsfrågor.

Lyssna på Gröning och Blomgren Utanför

Hudvårdsdjungeln

Hudvårdsterapeuterna Elin och AnnaKarin lär dig att navigera i djungeln av hudvårdsprodukter, makeup, trender och behandlingar.

Lyssna på Hudvårdsdjungeln

Kpodden

KP:s podd om allt som är viktigt i livet. Det svaras på läsarfrågor och vi får veta hur det går till bakom kulisserna på Sveriges största, äldsta och bästa barntidning.

Lyssna på Kpodden

Lev Skönare

Friskis & Svettis-grundaren Johan Holmsäter och jympa-Mats har intressanta samtal med spännande gäster om hälsa i vid existentiell mening.

Lyssna på Lev Skönare

Lyckopodden

Agnes Sjöström med gäster ger dig små, enkla tips och tricks för att uppnå mer lycka och välmående i livet.

Lyssna på Lyckopodden

Medberoendepodden

Ida Högström samtalar med forskare, psykologer och författare för att fördjupa sig i, och reda ut, begreppet medberoende.

Lyssna på Medberoendepodden

Oförskämt att anta

Emily Dahl och Ann Edliden avhandlar ful kultur och pratar kring människor, fenomen och tv-program du aldrig mer vill tänka på.

Lyssna på Oförskämt att anta

Om att vara — Angela & Elly

Kusinerna Angela & Elly delar med sig om hur det är att växa upp som svart kvinna i ett normativt vitt samhälle.

Lyssna på Om att vara — Angela & Elly

Popkultur med Joseph

En podd av Joseph Pollack om film, tv-serier och annat skoj, som belyser det positiva kulturen ger oss i en mörk värld där sågningar ger flest klick.

Lyssna på Popkultur med Joseph

Sportpodden

Sportchefen Jonas Arnesen och idrottsprofilen Daniela Rundqvist pratar med stjärnor, doldisar och psykologer från idrottens värld.

Lyssna på Sportpodden

Soluret

Journalisten Yasmin Nilson möter människor från alla samhällsskikt och fördjupar sig i deras livshistorier.

Lyssna på Soluret