RESTAURANGER

Om du blir hungrig när du är i Tidningskvarteren, är det ingen fara på taket. Snarare är utgångsläget alldeles utmärkt. Och det gäller oavsett om du är sugen på modern indisk mat, en prisbelönt tunnbrödsrulle, eller hållbar husman. Man skulle kunna säga att det finns något här för alla smaker. Ja, precis så säger vi.

Azuki Sushi

Vi säger stort grattis till alla sushiälskare i Tidningskvarteren! Hos Azuki Sushi serveras nytänkande rätter där extra kärlek och arbete lagts vid att skapa unika smaker. Om det blir sushi, sashimi, qyoza, bibimpab eller poké bowl är upp till dig, men fantastiskt gott och fräscht är det oavsett.

Azuki Sushi

Bröd & Salt

Bageriet grundades 2011 då surdeg var det enda på allas läppar (och i allas munnar). Då var det fullt fokus på bröd och bullar, men idag finns även sallader, pizza, pannkakor, yoghurtbowls med mycket mera. Nya produkter dyker ständigt upp, men att behålla kärnan – ett hantverksbageri som bakar med kärlek – är en självklarhet.

Bröd & Salt

Dark Edition

I stora svarta containrar huserar några av Stockholms mest populära restaurangkök. Du väljer och betalar din mat i Dark Editions app, och får ett meddelande när maten är redo att hämtas upp. Självklart kan du också sitta där och luncha. Det fina är att ni inte behöver enas om lunchställe, alla kan välja vad de är sugna på.


Just nu hos Dark Edition:

Franky´s Burger

Här serveras några av Stockholms bästa burgare, gjorda på nymalen högrevsfärs, med klassiska tillbehör. Det är tydligt att ägarna lever och andas hamburgare, och har lagt tid på varje pytteliten detalj.

Dedes Kebab

Hemligheten bakom en riktigt bra kebab stavas marinering. Och det är något Dedes har stenkoll på – här marineras kebaben för egen hand 24 h innan servering. Ett tips är att testa kebabdöner eller kycklingdöner!

Floria Falafel Grill

Unna dig en smakrik resa till Floria Falafel Grill – den perfekta destination för en utsökt fusion av hemgjort falafel, äkta libanesisk meze och italiensk gelato. Vi ger ett extra plus för det hemgjorda pitabrödet.

Thai Lane

Får det lov att vara några springrolls, en kryddig panaengcurrygryta, en klassisk pad thai, eller kanske friterade tigerräkor med dippsås? Maten på Thai Lane förflyttar dig blixtsnabbt till en drömmig sandstrand i Thailand, men helt utan klimatskam förstås.

La Tour & Le Bar

Högst upp i DN-skrapan åker man med på en extremt exklusiv upplevelse i alla dimensioner, eller power dining som de själva säger. Vägg i vägg med La Tour ligger Le Bar, ett vattenhål för riktiga dryck- och vinkonnässörer – och alla som vill njuta av en svårslagen utsikt. Här finns en klassiskt modern och elegant barmeny, lagad på finfina råvaror. På cocktailmenyn trängs de senaste drinkarna med favoriterna som varit med ett tag.

La Tour by Pontus

Nyhetsgrillen

I Nyhetsgrillen står legenden Janne Keryakes och svänger ihop många olika sorters tunnbrödsrullar (ofta namngivna efter kända personer som inspirerat till receptet). Och det är inte vilka rullar som helst, de är gjorda på hemlagat potatismos med en hemlig kryddblandning. Det är bara en anledning till att Nyhetsgrillen är ett av de mest populära tipsen i Facebook-gruppen ”Tunnbrödsrullens vänner”.

Stella Pizza

ÖPPNAR 2024

Stella Pizza grundades 2022 av Danny Falkeman och Jonas Lagerström, som tillsammans äger restaurang Etoile (med en stjärna i Guide Michelin!). Tanken bakom Stella Pizza är, förutom att servera grym pizza, att utmana pizzabranschen till en mer modern och hållbar utveckling. Kanske framför allt när det gäller schysstare arbetsvillkor.

WKB

Här serveras en klassisk lunchbuffé där många olika typer av rätter samsas. Du hittar garanterat något du gillar, och du behöver aldrig oroa dig för att inte få en sittplats, här finns plats för 350 sittande gäster (!).

WKB

Aktuellt

Allt som händer i Tidningskvarteren samlar vi i ett fullspäckat kalendarium.

På gång i kvarteret

Hitta hit

Du hittar Tidningskvarteren runt DN-skrapan i Stockholm, mellan Rålambsvägen och Gjörwellsgatan.

Hitta hit